Toimintaohjeet

Tervetuloa Isojoen Lauhanvuorelle ja Lauhan Väärtin Kammiin.

Toimintaohjeiden tarkoituksena on helpottaa huoneiston käyttöä. Löydät nämä toimintaohjeet näiltä kotisivuilta ja sen lisäksi mökkikansiosta. Huoneistossa voit selata ohjeita joko kansiosta tai huoneiston kiinteään varustukseen kuuluvasta laajakaistalla varustetusta tietokoneesta. Tietokoneen selain on linkitetty suoraan huoneiston kotisivuille.

1.) Huoneiston varaaminen

Huoneiston varauksen voit tehdä seuraavasti;

 1. varaukset soittamalla numeroon 050-502 3612 tai käyttämällä oheista varauslomaketta.
  • nopeimman vastauksen varaustilanteeseen saat soittamalla
  • varauksen yhteydessä varataan kalenterista alustava varaus, joka jää odottamaan vahvistusta
 2. varauksen vahvistaminen varausehtojen mukaisesti
 3. mahdollisimman reaaliaikainen (viikoittainen) vuokraustilanne on nähtävissä varausluettelosta

Varaa huoneisto ja suorita ohjeiden mukainen ennakkomaksu. Saat ennakkomaksulaskun ja varsinaisen laskun pian varauksesi jälkeen.

2.) Ajo-ohje

Huoneisto sijaitsee Isojoen Lauhanvuorelle Lauhansarvessa.  Huvilalle voit ajaa useampaa reittiä. Löydät ajo-ohjeen alla olevasta www.lauha.fi -verkkosivuilta oheisesta linkistä.

 

3.) Avaimen noutaminen

Sovi avaimen noutamisesta 2 - 3 vrk ennen saapumistasi ja voit noutaa avaimet kätevästi suoraan Lauhansarven luontomatkailukeskuksesta, joka on noin 100 m päässä huvilasta.

Avaimen noutamisesta voit sopia seuraavien henkilöiden kanssa;

Teppo Toivanen
Puh: 040-825 8751
E-mail: lauhansarvi@lauha.fi

Lauhanvuorentie 490, 64900 ISOJOKI

Toissijaisesti voit olla yhteydessä huvilan omistajaan eli Ari Akseli, ari.akseli@kesko.fi tai gsm. 050-502 3612

Nouda avain sovitusta paikasta ja pääset sisälle huoneistoon.

4.) Saapuminen huoneistoon

Huoneiston käyttöaika alkaa varauksesi mukaisena päivänä klo 16.00. Saatuasi avaimen, pääset huoneistoon sisälle.

Eteisessä sijaitsee lämmitykseen liittyvä käyttökytkin. Käännä käyttökytkin asentoon "kotona".

Huoneistontulee olla edellisen käyttäjän jäljiltä siistissä kunnossa (yleisilme siisti, astiat tiskattu, matot puisteltu, lattia imuroitu ja luututtu, roskakorit tyhjennetty,...). Mikäli huoneisto ei ole kunnossa, ota yhteyttä Teppo Toivaseen. Mikäli havaitset muuta poikkeavaa, ota myös yhteyttä.

5.) Toiminta paikanpäällä

Toimintaohjeet huvilassa on selvitetty kohdassa mökkiohjeet tai mökissä olevassa mökkikansiossa. Huvimajan ja kylpytynnyrin käytöstä on omat erilliset ohjeensa.

Huvilaa saa käyttää korkeintaan niin monta henkilöä, kuin huoneistossa on vuodepaikkoja (6). Ylimääräisistä henkilöistä on sovittava vuokranantajan tai Teppo Toivasen kanssa.

Ole varovainen avotulen kanssa. Muista sammuttaa pihatulet, roihut ja kynttilät. Käytä pihatulia ainoastaan palamattomalla alustalla. Nuotion tekeminen pihapiiriin mualle kuin erilliselle nuotiopaikalle on kielletty.

Sulje takan pelti sen jälkeen, kun hiillos on täysin sammunut. Jollei pelti ole kiinni, mökki kylmenee ja kesällä hyttyset pääsevät sisälle.

Lähtiessäsi huoneistolta (hiihtämään, retkelle, ostoksille,...) sulje ovet ja ikkunat.

Huoneisto, huoneiston irtaimisto, sauna ja huvimaja ja laitteet ovat vuokralaisten käytössä. Kylpytynnyrin käyttöoikeudesta on oma erillinen veloituksensa, jota vastaa saa avaimet ja käyttöoikeuden (sis. veden ja polttopuut).  Huoneistossa olevien välineiden siirtely paikasta toiseen ilman vuokranantajan lupaa on kielletty. Peitteitä, tyynyjä, varavuoteita, jalkaraheja, jne... saa tietenkin siirrellä tarpeen mukaan.

6.) Huoneistolta lähteminen

Huoneiston vuokra-aika päättyy varauksesi viimeisenä päivänä klo 12.00. Viikonloppuvarauksissa huoneisto on käytössäsi sunnuntai-iltaan klo 16.00 saakka.

Lähtiessäsi sulje ovet ja ikkunat. Jätä avain sovittuun paikkaan.

Sinä itse huolehdit huoneiston, saunan ja huvimajan siivouksesta loman aikana ja loppusiivouksesta lähtöpäivänä.

Muistathan että loppusiivous pitää sisällään ainakin seuraavat asiat:

 • matot viedään ulos ja tampataan
 • lattiat imuroidaan
 • lattiat pyyhitään kostealla mopilla
 • vuodevaatteet tuuletetaan ulkona
 • astiat tiskataan ja laitetaan paikalleen
 • tiskipöytä, liesi, uuni, jääkaapit ja pöydät puhdistetaan
 • sauna pestään
 • takan ja muiden tulipesien tuhkat tyhjätään
 • mikäli olet käyttänyt kylpytynnyriä tai huvimajaa, puhdistus niiden osalta  erillisohjeen mukaisesti
 • WC-istuin ja lavuaari pestään sekä ala- että yläkerrasta
 • jätteet ja roskat viedään niille osoitettuun jätepisteeseen

Jos huoneistossa on lomasi aikana rikkoontunut jotain tai jos huoneisto on jätetty epäsiistiksi, olet korvausvelvollinen. Sovi korvauksesta kanssamme ennen poislähtöä.

"Jätä huoneisto sellaiseen kuntoon, millainen itse sen haluaisit olevan saapuessasi"

7.) Muut asiat

Kaikissa ongelmatapauksissa ota välittömästi yhteyttä.

Mikäli huoneistossa on puutteita esimerkiksi wc-paperista, ilmoita puutteista välittömästi Lauhansarven palvelupisteeseen ja asiat korjataan kuntoon.

 

Hyvää lomaa !

KYLPYTYNNYRIN KÄYTTÖOHJEET:

1.Käyttöoikeus – Kylpytynnyrin käytöstä tulee 100 eur lisäveloitus, joka sisältää tynnyrin käytön, veden ja polttopuut. Maksu Lauhansarveen, josta saat kylpytynnyrin ja vesipostin avaimet.

2.Puhdistus – avaa tynnyrin kannen lukot ja siirrä kansi sivuun, poista irtoroskat, pese ja huuhtele tynnyri ja laske pesuvesi sen jälkeen ulos.

3.Täyttö – sulje tyhjennyksen sulkujana (tynnyrin takana) ja kiristä venetulppa pohjaan. Tämän jälkeen tynnyri on valmis veden täyttöön ja se kestää täydellä paineella noin 40 min.

4.Lämmitys - Kamiinan ylempi vedenkiertoaukko on ehdottomasti oltava täysin veden alla ennen kamiinan sytyttämistä.  Käytännössä vedenpinta on tällöin noin 30 cm kylpytynnyrin yläreunasta. Muuten kylpytynnyri palaa ja vahingoittuu, koska vedenkierto eli jäädytys ei toimi.  Laita tynnyrin kansi paikalleen, jolloin veden lämpö nousee nopeammin. Parhaimmillaan kylpytynnyri käyttö on, kun vesi on ihon lämpöistä eli noin 36-37 C:n. Veden lämmitty sopivaksi kannattaa lisälämmityksessä olla varovainen, koska jo 38-39 C:n lämpö tuntuu epämiellyttävältä.

5.Tyhjennys – Kun olette lopettaneet kylpytynnyrin käytön, antakaa kamiinan sammua ensin omia aikojaan ja avatkaa sitten tyhjennyksen sulkujana. Kun kylpytynnyri on lähes tyhjä avatkaa myös venetulppa pohjasta, jotta kaikki vedet saadaan pois.

6.Puhdistus – tyhjää kamiinan tuhkaluukku tuhka-astiaan, poista irtoroskat, pese ja huuhtele tynnyri huolella ja laske pesuvesi sen jälkeen ulos.

7.Suojaus – laita tynnyrin kansi päälle ja lukitse kiinni 2 lukolla. Palauta kylpytynnyrin ja vesipostin avaimet Lauhansarveen Tepolle.

 

HUVIMAJAN KÄYTTÖOHJEET:

1.Käyttöoikeus –  Huvimajan käyttö on Väärtin Kammin asiakkaille ilmaista ja huvimajan avaimet saa samalla, kun mökin avaimet.

2.Huvimajan grillin käyttö – grillin saa lämmittää ainoastaan grillihiilillä, koska polttopuun käyttö nokeaa huvimajan ja pahimillaan vahingoittaa sitä. Grillihiilet jokainen asiakas huolehtii itse.

3.Puhdistus – tyhjää grillistä tuhkat tuhka-astiaan, poista irtoroskat ja lakaise huvimaja

4.Suojaus – laita huvimajan ovi lukkoon ja. Palauta avaimet takaisin paikalleen.